Kutak za kupce

Dragi Kupci,

 

Hvala Vam što ste se odlučili na kupovinu mlina. Niste stekli samo jedan lijepi predmet za Vašu kuhinju nego i jedan dugotrajan predmet za kućnu upotrebu.

Kako bi imali što veće zadovoljstvo u korištenju Vašeg mlina nudimo vam nekoliko korisnih uputa:

Uključite mlin. Prije mljevenja izaberite željeni stupanj za finoću mljevenja i stavite meljivo u usipni lijevak.
Sa Vašim mlinom možete mljeti sve vrste žitarica, ali i veće plodove, zrna, kao i mala zrna ili sjemenja ako nisu sa velikim udjelom masnoća/ulja. Za orahe, lješnjake, bademe mlin nije prilagodljiv.

Slijedite preporuke:

Podešavanjem na finiji stupanj mljevenja možete samljeti: pšenicu, raž, dinkel, ječam, proso, kukuruz*, tvrdu pšenicu, rižu**, heljdu, zelenu jezgru krupnika (Grünkern-dinkel), slanutak, zeleni grašak, leću, quinou, amaranth.

Zob možete samljeti na fino, ali samo u malim količinama, inače se kamen zalijepi zobenim brašnom. Za zobeni šrot odaberite srednje fino do srednje grubo podešavanje.

Začine meljite miješano sa drugim meljivom. Kao pravilo važi cca puna šaka začina na volumen usipnog lijevka.

Molimo budite pažljivi:

 

Velika zrna i mala sjemenja kao quinoa i amaranth samljeti tako da rukom/punom šakom polako usipavate u mlin.

*kukuruz i slanutak: sa mlinom 250 W snage najprije samljeti na grubo podešavanje finoće i kod drugog mljevenja podesiti željeni stupanj finoće mljevenja.
Sa 360 W – i 440 W mlinovima možete već kod prvog mljevenja podesiti željeni stupanj finoće.
Koristite samo kukuruz za pripremu jela. Kukuruz kokičar se posebno uzgaja i za pripremu jela od kukuruza nije prikladan.
**rižu iz prirodnog uzgoja možemo bez problema samljeti, ukoliko nije obrađena.
Parboiled riža je pretvrda.

Mlin čistite ne samo kada meljete na fino nego i na grubo podesivo mljevenje. Ako je potrebno kamen odlijepiti (očistiti od zalijepljene meljave), meljite na grubo, šrotajte, malo pšenice ili rižu na srednje grubo podešavanje, tada je problem uklonjen.

Još pitanja?
Nazovite nas.
Na raspolaganju smo od pon-pet, od 09-17 sati na broj telefona 091/3896-002 i/ili 01/3833-292.
Mail adresa: klukas@klukas.hr

Mnogo zadovoljstva kod pripreme punovrijednih i punozrnatih specijaliteta želi Vam Vaš specijalist za mlinove
 
Klukas